MFACE

mfaceKemajuan dunia yang semakin bergantung pada teknologi internet dan penggunaan media sosial adalah merupakan aktiviti yang mendapat tempat di kalangan pengguna.  Dalam bidang media sosial laman yang paling popular ialah Facebook sehingga ia menjadi laman web kedua paling popular di dunia. Walau pun ia merupakan laman paling mendapat tempat di kalangan pengguna internet, ia mempunyai kekangan kerana tidak dapat masuk ke negara China.

Facebook merupakan sebuah laman media sosial yang bukan sekadar bersosial tetapi telah menjadi platform untuk menjana pendapatan melalui perniagaan online. Facebook yang membolehkan pengguna membuka akaun secara percuma, telah menjana pendapatan melalui pengiklanan.

Mengambil sistem  yang telah terbukti menunjukkan kejayaan dalam bisnes internet,  maka usahawan Malaysia telah mengadaptasi sistem yang digunakan Facebook dengan satu networking system yang bertapak di negara kita.

mface adalah merupakan satu laman media sosial berkenaan yang diasaskan di Malaysia untuk bersama-sama bersaing di alam maya. kewujudan mface boleh dikatakan sebagai new kid on the block tetapi dapat menembusi pasaran yang tidak dapat dimasuki oleh facebook iaitu pasaran China.

MBI Group dan MBI INTERNATIONAL

mfc-club-

MBI Group adalah merupakan sebuah syarikat bertaraf antarabangsa dengan menjalankan berbagai perniagaan termasuklah hartanah, perladangan dan hospitaliti. Syarikat ini beroperasi dari Ibu Pejabatnya di Ampang, Kuala Lumpur dan telah ditubuhkan sejak tahun 2009. Ia merupakan antara syarikat yang paling pesat membangun di Asia Tenggara.

MBI Group International memilikki beberapa anak syarikat termasuklah : mface (Social Network), MBI Mobile, M Academy, M7 Family, Apple Blue Entertainment, MBI Green Farm, MBI G9 Hotel, MBI Bird Nest, Branding & Franchise,MBI Waste Water Treatment, mRojak.

Berdasarkan pembangunan syarikat MBI International Group, jaringan perniagaan anak syarikatnya telah melebarkan sayapnya ke seluruh Asia termasuklah China, Hong Kong, Taiwan, Thailand, Indonesia, Singapore, Filipina dan negara-negara lain.

ALAMAT MBI

BOARD OF DIRECTORS

MBI Group telah melantik Ahli dalam Board of Director, yang terdiri dari individu yang mempunyai status dalam perkhidmatan awam di mana mereka pernah bertugas sebelum ini.

Chairman MBI Group – Tan Sri Hj. Musa bin Tan Sri Hj. Hassan (mantan Ketua Polis Negara)

Chairman MBI International – Datuk Wira Amirrudin bin Che Embi (Mantan Ketua Polis Perak)

Board of Director mface

MBI Group melibatkan diri dengan berbagai bidang perniagaan dan antara anak-anak syarikatnya ialah seperti di bawah

senarai anak syarikat mface

MENGENALI MFACE

mface Chairman

MFACE yang merupakan salah sebuah anak syarikat MBI Group adalah sebuah laman media sosial SNS (Social Media Network) yang bukan sekadar laman sosial biasa tetapi membantu ahlinya untuk menjana pendapatan sama ada secara pasif atau aktif. Mana-mana keadaan pun semua ahli akan mendapat pulangan.

mface

mface dibangunkan di Malaysia berasaskan Facebook. Dari aspek fungsi dan penggunaan ianya tidak jauh beza dengan Facebook kerana ahli yang membukan akaun di www.mface.me boleh memuatnaik status, berkongsi maklumat, muat naik foto, video, main permainan dalam talian serta berkomunikasi dengan rakan-rakan melalui aplikasi online chat. Pengguna juga boleh memuat naik iklan perniagaan masing-masing.

Cuma apa yang membezakan antara mface dan facebook ialah memalui mface anda boleh menjana pendapatan melalui mface club.

images (1)

kredit kepada yang mencipta imej ini

MENGAPA MENYERTAI mface?

mengapa pilih mface

842799_orig

Dengan menyertai mface anda boleh duduk dalam keadaan pasif atau main secara aktif. Main pasif bermaksud anda beli sahaja satu unit pakej iklan dan lupakan, biarkan ia bekerja sendiri untuk menambah unit token anda dan hasilnya mengambil masa yang lama iaitu 6 tahun. Sekiranya anda aktif dengan mencari rakan-rakan untuk bersama membeli, anda  berkemungkinan memperolehi keuntungan dalam masa 3 tahun.

Apakah perbezaan antara mface dan Skim Cepat Kaya?

MFACE BEZA DGN SCK

CIRI-CIRI MFACE

 • anak syarikat sebuah entiti perniagaan yang semakin kukuh di rantau Asia dan ditubuhkan di Malaysia mengikut lunas undang-undanga negara.
 • Board of Director Syarikat induk adalah individu yang berstatus antara pegawai tertinggi perkhidmatan awam (mantan Ketua Polis Negara dan mantan Ketua Polis Perak). Jika mface sebuah scam, pasti mereka akan menolak mface sebagai anak syarikat kerana akan menjejaskan nama baik mereka yang menaja penipu.
 • mface ada pejabat tetap di premis induk syarikat yang mempunyai bangunan sendiri dan bukan menyewa mana-mana bangunan.
 • diterima untuk meletakkan jenama di pesawat Airasia pada bahagian luar dan dalam kabin. Ini menunjukkan mface adalah syarikat kukuh kerana bukan calang-calang syarikat akan diterima untuk meletakkan iklan pada badan sebuah syarikat penerbangan yang mashyur. Jika mface sebuah syarikat scam, pasti imej Airasia akan tercalar kerana menyokongnya.
 • mface telah mengembangkan sayapnya ke Thailand, Indonesia, Filipina, Cina
 • semua urusan kewangan adalah melalui bank yang sah mengikut syarat-syarat yang ditetapkan oleh Bank Negara Malaysia.

MFC CLUB 

MFC Club adalah satu sistem Pengelolaan Permainan Pendidikan Kewangan Peribadi dan Bukan Money Game, MLM Network, dan Finance InvestPemain harus membuktikan bahwa penyertaan mereka pada permainan MFCclub secara sah dalam aturan mereka sendiri.

Bisnis MFCclub ini adalah segmen baru, yang mirip dengan Simulasi Permainan Saham dan Jaringan di MLM tetapi mempunyai sistem yang berbeza. Ada beberapa kelebihan dari MFCclub sbb:

 • Bisnes ini tidak memerlukan keahlian khusus.
 • Bisnes ini tidak perlu di pantau setiap hari.
 • Bisnes ini tidak tergantung dengan suku bunga pasar saham.
 • Bisnes ini tidak memerlukan modal yang besar.
 • Bisnes ini lebih menguntungkan dari Bank, Forex Trading, Insurans.
 • Bisnes ini juga memberikan keuntungan yang berlipat ganda dan tanpa anda sedari anda telah menjadi seorang BEBAS Hutang. PERINGATAN :JANGAN LUPA BAYAR ZAKAT DAN BANYAKKAN SEDEKAH JIKA ANDA SEORANG ISLAM.

MEMBELI PAKEJ IKLAN

Gambarajah di bawah ialah pakej-pakej iklan yang boleh dibeli oleh ahli. Pakej paling rendah ialah USD100 (RM340) dan pakej maksima USD5000 (RM1700). Nota: mulai 1 Februari 2015 nilai tukaran USD100 bersamaan RM360. 

mface1(1)

Harga setiap pakej adalah ditetapkan pada RM340 bersamaan dengan USD 100 dan tidak akan berubah mengikut tukaran wang di pasaran. Semua urusan perniagaan sama ada membeli atau menjual akan dilakukan berdasarkan pertukaran tersebut,

PENERANGAN MFACE VERSI INDONESIA

MAJLIS PELANCARAN MFACE 

mface adalah brand antarabangsa

mface airasia

MAJLIS PERASMIAN LOGO MFACE DI PESAWAT AIRASIA

1378183_512091848882656_1870808601_nmface-airasia mface airasia (3) 10937321_10205812721707413_622136711_n 10947504_10205812719747364_506386634_n

MI Talk Untuk mface

APA KATA MEREKA?

FORUM CARI GOLD

ADLIN AMAN RAMLI

INFO LANJUT: HUBUNGI PN ZAHARA – 011 2098 0304

KREDIT IMEJ DALAM PAGE INI DIBERIKAN KEPADA MEREKA YANG MENCIPTANYA.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s